Freerunning

SV Turnlust bied de discipline Freerunning aan voor kinderen vanaf groep 3.

 

Op YouTube zijn vele video's te zien van freerunners die gave moves laten zien in de buitenomgeving.

Deze moves worden door meestal professionals uitgevoerd en zijn vooraf getraind op techniek en kunnen van en op eigen niveau. Dit in situaties waar men controle heeft over het resultaat van de beweging. Men kan disciplines als gymnastische acrobatiek, turnen en bijvoorbeeld tricking en parcour er in terugvinden. Dit zijn lang niet alle disciplines die erin voorkomen maar geeft aan dat freerunnen ontstaan is vanuit meerdere disciplines gecombineerd.

Om de moves die de professionals met veel training eigen hebben gemaakt ook te kunnen. Bied SV Turnlust freerunning aan in de gymzaal De Delte 20, Drogeham. Hier kan men op veilige basis de beginselen van het freerunnen leren.

Iedere freerunner oefent hier op eigen niveau met als doel steeds een stap verder te komen. Eigen inbreng van moves zijn van harte welkom. Heb je iets gezien op een filmpje en wil je dat kunnen, gewoon om te kunnen of omdat je het vet gaaf vindt dan kan er in de les met hulp van een spotter de beweging geleerd worden.

 

Bekende moves zijn vaak de diverse salto's, vaults en precision jumps.

Het Freerunnen kent geen netheidssysteem zoals het turnen. We zijn 'Free' in het uitvoeren. Bij ons gaat grote voorkeur uit naar het onder controle hebben van het landen van de jumps die men maakt.