Home » Turnen

29 mei 2021 FK Wedstrijdgroep 4
12 juni 2021 FK Wedstrijdgroep 3

Turnen

Alle kinderen kunnen deelnemen op de dinsdag in het turnen. We leren daar alle dingen die de turnsters ook leren. Wil jij een handstand kunnen een flickflack springen of op de brug en balk prachtig turnen dan kan dat.

Turnen wedstrijdgroep

Uw dochter mag deelnemen in de wedstrijdgroep van SV Turnlust. Voorwaarde is dat men deelneemt aan de georganiseerde wedstrijden. Lessen worden gevolgd in turnpakje en met het haar vast.

Deelname aan de turngroep geeft ook verplichtingen aan zowel turnster als ouder. Het doel bij deze groep is het oefenen voor KNGU wedstrijden. De turnster wordt verwacht hieraan deel te nemen. De wedstrijden kosten gemiddeld een €9,- euro per keer. Op wedstrijden komen wij uit in verenigingsturnpakje. Deze leen je van de vereniging. De trainingspakken worden ook in bruikleen gebruikt tijdens de wedstrijden. Trainingspakken en turnpakjes zullen voor aanvang van de wedstrijd in de les worden uitgedeeld. Na de wedstrijden worden deze weer ingeleverd.

Voor de wedstrijden zijn wij als vereniging verplicht om jury te leveren. De juryleden zijn ouders die een gratis jurycursus vanuit de KNGU volgen. Deze cursus is vaak rond de drie avonden een bijeenkomst bijwonen en een online toetsing die thuis gemaakt kan worden. De nodige (online) zelfstudie niet te vergeten. Tijdens de lessen kan er geoefend worden op het leren jureren. Zonder jury mogen de turnsters niet deelnemen aan de KNGU wedstrijden. Van de huidige selectie zijn aantal moeders al jury. Deze zorgen voor de mogelijkheid van deelname. Voor nieuwgeselecteerden zijn er ook weer nieuwe juryleden nodig.

Mochten er vragen zijn dan horen wij het graag. Langskomen mag natuurlijk ook.

Onderdelen turnen

Onze dames turnen 4-kamp. Dit zijn vier onderdelen voor onze turnsters. Sprong, Brug Ongelijk, Balk en vloer.

In de les wordt geoefend op allerlei situaties om te komen tot de turnelementen en wedstrijdelementen.

Al onze turnsters turnen de oefenstof van de KNGU of de oefenstof van andere georganiseerde wedstrijden.