Fries Kampioenschap te Wolvega

 

Deelname aan het Fries kampioenschap is werkelijkheid.

Lisanne de Jong kwam voor S.V. Turnlust te Drogeham uit in de categorie Instap RD4. Voorgaande wedstrijden was Lisanne al goed op weg naar enkele mooie scores. 2e en 4e worden zorgde voor deelname aan de finale wedstrijd.

 

Vandaag de dag was Lisanne al keurig vroeg aanwezig. Helemaal klaar voor de wedstrijd. Ze had er erg zin in! Na de opmars gelijk van start bij balk. Daar waar trainer al bij de verkeerde jurytafel wilden aangroeten moesten we wel even een tafel doorlopen om bij de jury van balk aan te groeten.

Lisanne mocht gelijk als eerste. Met een supergoeie start kwamen we tot de conclusie dat de eerste kwartdraai niet optimaal was. Bleek dat we aan de verkeerde kant balk uitkwamen. Onze turnster weet hier vlekkeloos de oefening te verlengen naar een pracht resultaat en uitkomend op de juiste kant voor de afsprong.

Lange mat hadden we gelukkig niet het probleem met welke kant we op moesten draaien. Goed resultaat en een nette lange handstand. Alhoewel de handstand ging met de terugweg niet op de plek waar we het graag zien. Lisanne die dan alsnog met een glimlach de mat af komt. Dat zijn toch de dingen die de trainer dan trots doen maken.

Sprong is aan de beurt. Inoefenen ging lekker. Iedereen sprong een aantal keer in. Gewenning van de trainer is dat de kinderen pas starten met de wedstrijd na het inoefenen en niet na twee oefensprongen zoals jury meende te moeten doen. Doordat de rest van de kinderen al gingen zitten. Kon onze turnster wat extra inspringen met hier en daar een tip van de trainer. Jury meende dat we al begonnen waren en raakte lichtelijk in paniek. Nadat het officiële startsignaal centraal werd omgeroepen mocht Lisanne weer als eerste beginnen. Prachtige sprongen maakte ze. Trainer onder de indruk en zeer tevreden over het resultaat.

Brug ongelijk laatste en favoriete onderdeel. Hele mooie oefening werd er geturnd. Ondanks het lange tussendoor wachten wanneer je klaar bent met je onderdeel was het gezellig om er te zijn. Het mee mogen doen en daar al zijn met een glimlach is iets moois. De punten en de plaatsen die worden gehaald zijn voor de bonus. De inschatting lag op een mooi 10 tot 12e plek.

 

Mocht het niet waar zijn onze turnster presteerde het zelfs om de 8e plek te halen van het Fries Kampioenschap. Deze dag is een mooie dag.

 

Op naar de volgende wedstrijd. 2 juli 2016 daar maken we wat moois van!

 

21 mei 2016

Sponsoren