25 maart 2017 Wedstrijdgroep 3

Zaterdag 25 maart was het de 2e wedstrijd voor onze turnsters uitkomend in wedstrijdgroep 3.

Lisanne kon aan de slag als eerste op de vroege ochtend. Normaal nog uitslapend stond ze nu al te popelen voor de dichte deur van de sporthal. De deur was nog dicht en de zaal nog op slot. Eenmaal klokslag acht in de vroege ochtend ging de deur open en konden we naar binnen. Binnen was nog niet alles geheel  klaar. De lichtknoppen werden opgezocht om het licht aan te doen. Het licht ging aan de ogen gingen van standje slaapdicht naar open en w-up rdy.

Lisanne turnt haar minst favoriete onderdelen als eerst. Namelijk vloer en sprong. Het groepje was klein en voor je het weet ben je al weer aan het wachten en gaat de focus naar het volgend onderdeel. We zitten en blijven mooi op niveau met behaalde resultaten. Hier en daar ligt onze focus nu op afronden en netheid. Met dat erbij komen we steeds weer een stap verder.

Op vloer haalt ze van haar groep 6e plaats. Dit scheelde maar 0,4 punten voor een 1e plaats. Het zit dus dicht bij elkaar. Niet gek voor het eerste jaar in D3 niveau en nieuw oefenstof.

Voor sprong zijn we op goed schema voor volgend niveau. Deze wedstrijd is Lisanne 1e op sprong geworden. Dat belooft goede dingen. Andere turnsters zaten er echt niet ver vanaf. 0,075 punten voorsprong op de 2e plaats.

Dan favoriete onderdelen brug en balk. Vorige wedstrijd scheelde het een + element op brug om podiumprijs binnen te halen. Dit keer turnt ze prachtig de brug en met + element. 2e plaats op brug met een verschil van 0,3 punten tot de eerste plaats. Hoog gescoord en met focus op de brug halen we het vast om dit aan te houden.

Balk ging netjes. De koprol was gelukt. De handstand stond erop. Helaas toch een val. Dit koste ons een puntje. Met dit puntje minder behaald Lisanne een 7e plaats in totaal. Met een puntje meer konden we de 3e plek op podium pakken. Laten we deze voor volgende keer pakken. Ik heb genoten van de gezonde dosis zenuwen. Laten we de spanning omzetten in de juiste spierspanningen en de volgende keer weer met dezelfde  lach als vandaag genieten tijdens de wedstrijd.

 

Lisanne in de ochtend, de volgende groep als laatste, is een lange pauze voor onze trainer. Gelukkig wist hij te genieten van een lekkere snack. 

Vol energie en beetje buikpijn van het volproppen kon hij weer aan de slag.

 

De middag bracht ons Sanne en Irene. Sanne in paniek over haar sprong oefening kon haar focus nog niet helemaal vinden. Irene had er zin in en vond het wel best. De meiden konden na de warrige opmars starten op brug.

Brug kwam als eerst aan de beurt. Puntjes op de iii zetten. Oefening stabiel maken en beheerst worden in het afmaken. Goed lukkend van buikdraaien en borstwaartsommen. Hier en daar wat onzekerheid over techniek. Toch zeker niet verkeerd om te laten zien op wedstrijden. We turnen netjes de brugoefening en zijn goed op weg naar meer.

Balk kwam dan al snel. Als trainer is mijn eerste kijk toch altijd weer naar of we erop kunnen blijven gehele oefening. Dat lukte Sanne prima. Irene ging bijna al het doorhurken in en is daarmee al klaar voor hoger niveau. Op deze wedstrijd was het toch ophurken nog en we maakten een ‘val’ en gingen even opnieuw. Daarna stond ook Irene lekker haar ding te doen op balk. We gaan alweer focussen op vloer.

Irene ging van start en ging vliegend van start. Uitkomend na de handstanddoorrol rolde ze zo een verkeerd element in. Ze had dit door en ‘no worries’ ze gaat even terug en herpakt de juiste volgorde.

Sanne turnde op vloer haar oefening in juiste volgorde met aardige beheersing van netheid in de elementen. De groei die hierin wordt gezien is een stijgende lijn en dit zie ik graag als trainer.

Sprong komt na vloer en paniek stijgt. Bij het inspringen is het even anders dan gewend. De plankoline veerde anders. Toch mocht dit ons niet afleiden. We springen altijd eerst in en weten ons prima in te stellen op het springtoestel. Sanne met een herpakte focus op het platvallen komt weer terug in haar bekende vorm van het platvallen. Er was geen uitwijk naar de zweefrol en met vertrouwenin haar sprong kon ik zeggen dat de platval prima in orde is. De spanning konden we omzetten in spierspanningen en we sprongen weer wat we gewend waren.

Sanne haalt een 7e plaats en Irene wordt 15e

De wedstrijden voorbij. De focus op volgende elementen en volgend jaar. We komen steeds verder en houden koers.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Sponsoren