2e plaatsingswedstrijd wedstrijdgroep 2

zaterdag 1 april in Surhuisterveen

 

 

Fardau en Iris mochten de spits afbijten, ze stonden  al vol enthousiasme en energie om 8:00 bij de sporthal! We zijn begonnen met een warming-up, en de oefeningen waren nog even doorgenomen. We mochten beginnen bij de vloer. Fardau mocht als eerste op de vloer haar oefening laten zien. Ze had alle elementen strak uitgevoerd, en heeft goed gelet op de ‘puntjes op de I’ Die juf Jeltje nog gaf. Hierna mocht Iris die nog tegen haar koprol achterover aankeek aangezien die vaak nog net niet goed ging! Maar ze heeft haarzelf overwonnen en heeft een nette vloeroefening gedraaid mét de koprol achterover. Hierna mochten we naar de sprong. De meiden hadden hier beide een goede handstandplatval geturnd. Toen, hun lievelingsonderdeel de brug! Hier moesten ze eerst aan de hoge legger, en hierna nog op de lage legger. Ook hier waren ze heel goed, en deden ze alles met nette benen en waren ze mooi geland bij hun ondersprong.  Toen waren we toe aan de spannendste van allemaal! De evenwichtsbalk, maar ze hadden er wel zin in!  Vol gezonde spanning ging Fardau als eerste de balk op, ze turnde een nette oefening, zonder enkele wiebels. Iris keek op tegen haar streksprong, aangezien ze er met de vorige wedstrijd is afgevallen. Maar gelukkig is ze erop blijven staan met een mooie, nette streksprong! En is ze hier ook beloond met een mooie 1e plek op de balk. En toen waren we klaar met onze onderdelen, en gingen we lekker bij onze familie zitten. Fardau ging nog een leuke middag tegemoet, want ze ging naar K3 ! Toen was het zover, de prijsuitreiking! Na al die spanning, is Iris beloond met een mooie bronzen medaille. Fardau had ook een mooie 9e plek geturnd met maar een klein puntje verschil.  Iris had in de vorige wedstrijd ook een medaille, spannend dus! Of ze wel of niet door is naar het FK. Wij wachten in spanning af!

 

In wedstrijd 1B mocht Tessa turnen. Ze was al mooi op tijd, en kon daardoor ook nog even kijken naar de andere meiden! Tessa mocht ook beginnen op vloer. Tijdens het inturnen gingen de radslag en handstand mis, maar gelukkig deed ze haar oefening met een mooie strakke radslag en handstand. Hierna mocht Tessa naar de sprong, wat wel spannend was want vrijdag tijdens de training ging de handstandplatval mis. Maar ze heeft een nette strakke handstandplatval geturnd! Toen gingen we naar de brug, we hebben de plusjes weggelaten omdat Tessa deze nog niet helemaal beheerste. Ze heeft er  een nette, strakke oefening van gemaakt! Toen het gevreesde onderdeel, de balk! Het ophurken ging tijdens het inturnen mis, maar gelukkig ging het tijdens de wedstrijd oefening wel goed! Tessa had een paar kleine wiebels. Helaas heeft ze 1 hele punt aftrek gekregen, omdat ze niet hoog genoeg op haar tenen liep. Maar ze was trots op wat ze heeft neergezet! En juf Jeltje ook!  Ze eindigde op een 17e plek op een groot deelnemersveld. 

We kunnen erg trots zijn op de turnsters van Turnlust Drogeham! Ze gaan met stapjes vooruit, en hebben betere oefeningen geturnd dan de vorige wedstrijden! Nu in spanning afwachten wie er door zijn naar het FK.